" />

ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:30

THE FALSE DAVID

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

H διακαλλιτεχνική πλατφόρμα Movement Research Project υποδέχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα τον θρυλικό χορευτή του Ιαπωνικού Butoh Imre Thormann για μία και μόνο παράσταση την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Nous. Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην solo performance «The False David» o 57χρονός χορευτής διαπραγματεύεται την αντιηρωική διάσταση του ανθρώπινου σώματος μέσα από την «αρχετυπική» φιγούρα του Ψευδο-Δαβίδ, φιγούρα της οποίας τα χαρακτηριστικά αντιβαίνουν στο παραδοσιακό ηρωικό πρότυπο του μαχητή υπερήρωα.
Ο Ψευδο-Δαβίδ δεν είναι ήρωας ούτε μαχητής, είναι η φιγούρα που αναδύεται από την σκιά της ύπαρξης μας, όπου ο σπαραγμός της γέννησης και ο υπαινιγμός της πτώσης βρίσκουν αγαλλίαση στην θεωρεία της «αιώνιας επιστροφής».
Στην παράσταση συμμετέχει σε live μουσική σύνθεση ο Γάλλος Κλαρινετίστας Pierre Lassailly.

Ο Imre Thormann γεννήθηκε στην Βέρνη της Ελβετίας το 1966. Eκπαιδεύτηκε στοΤaekwon-Do στο οποίο και απέκτησε τον τίτλο «Πρωταθλητής της Ελβετίας» το 1984. Το 1990 αναχώρησε για το Τόκυο όπου σπούδασε για 7 συνεχόμενα έτη την τέχνη του Βutoh δίπλα στον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Χορογράφο και Χορευτή Kazuo Ohno, καθώς και την πρακτική του Νoguchi Taiso δίπλα στον Michizo Noguchi.
Από το 1993 έχει δημιουργήσει και πραγματοποιήσει αναρίθμητες Solo παραστάσεις Βutoh στην Ιαπωνία, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Imre Thormann θα πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο Ιαπωνικού Βutoh στο Duncan Dance Research Center στον Βύρωνα
Για περισσότερες πληροφορίες : 64movements@gmail.com

Λίγα Λόγια για το Iαπωνικό Butoh

Το «Ankoku Βutoh» ετυμολογικά σημαίνει «Xoρός του Σκοταδιού» Γεννήθηκε και άνθισε στη μεταπολεμική Ιαπωνία το 1958 υπό την σκιά της Avant Garde, από τους καλλιτέχνες Tashumi Hijikata και Kazuo Ohno. Το Βutoh αποκαλείται «Σουρεαλισμός της Σάρκας».
Είναι Σωματική Τέχνη που χρησιμοποιεί και αξιοποιεί στοιχεία από τη χορογραφική απόδοση του κινήματος του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού, αντλώντας στοιχεία από το κίνημα του Σουρεαλισμού, τις πρακτικές Ιαπωνικού Θεάτρου Νoh, την πρακτική του Ζεν ενώ παράλληλα συναντιέται ανά τα χρόνια με το ευρύ πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Η τέχνη του Butoh αποτέλεσε τη «Κραυγή» του εξεγερμένου Ιαπωνικού σώματος απέναντι στις βιαιοπραγίες του πολέμου, απέναντι στην περιβαλλοντολογική μόλυνση, απέναντι στον πολιτικό ολοκληρωτισμό, απέναντι στην καταπίεση, την καταδυνάστευση και τα πάθη της ένσαρκης και πνευματικής φύσης του όντος. Μια «Κραυγή» που ταξίδεψε και ταξιδεύει δονώντας και μεταμορφώνοντας τα σώματα και τις πρακτικές καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδo.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://bodytaster.com
https://www.facebook.com/MovementResearchProject
https://www.youtube.com/watch?v=9ms7MGs2Nh8

Πληροφορίες Παράστασης

Διάρκεια: 50’
Προπώληση εισιτηρίων: 15,00€
Ανέργων-Φοιτητικό-Ατέλεια- Εργατικά Σωματεία:12,00 €
Tαμείο: 18,00

Κρατήσεις Θέσεων: 2108237333 – 6987933045

Email Θεάτρου:info@theatrenous-creativespace.com

Τοποθεσία: Θέατρο Noūs- Creative Space, Τροίας 34, Αθήνα

https://goo.gl/maps/H5s9ZbcQwUnv15aT9

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

IMRE THORMANN

LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

PIERRE LASSAILLY

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΛΑΠΠΑ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΟΜΚΟΠΟΥΛΟΣ AKA MOST DESIGN

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΡΟΜΠΟΛΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

PIOTR NYKOWSKI

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

MO.RE 64 AMKE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ

IMRE THORMANN