ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς θα ξεδιπλώσει ο καθένας τις δυνατότητές του και θα εκφραστεί με ενσυνείδητο στόχο την απελευθέρωση του εαυτού του. Διάθεσή μας είναι να ξεπεραστούν οι τυποποιημένοι τρόποι τους οποίους σχετιζόμαστε με το σώμα, το συναίσθημα και τους άλλους.

«Το θέατρο είναι ρήμα παρά ουσιαστικό, μια δράση παρά ένα μέρος».
Μάρθα ΓκράχαμΤα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 17:30-19:30
Έναρξη μαθημάτων: 23/10/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ηθοποιός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Εργάζεται ως Ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση
 • Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη» 
 • Συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό την περασμένη σεζόν με την συμμετοχή του στη σειρά «Ήλιος» ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Σωκράτη
 • Φέτος βρίσκεται στη σειρά «Παγιδευμένοι», υποδυόμενος τον δικηγόρο Άγγελο Χατζή
 • Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως τον Μιχάλη Καλαμπόκη «Τρελοί της Βαλένθια», τον Γρηγόρη Καραντινάκη «Κυρία Κούλα», τον Κώστα Παπακωνσταντίνου «Σφαγείο», τον Τριαντάφυλλο Δελή «Εκτελεστές»
 • Έχει αναλάβει τα θεατρικά εργαστήρια των Δήμων Οινουσσών και Περάματος

σωματικο θεατρο

Είναι η υποκριτική μέθοδος η οποία έχει ως βασικό συστατικό το σώμα του ηθοποιού το οποίο θα αποτελέσει τα υλικά για την παράσταση. Υλικά κινητικά, χειρονομιακά, σημασιακά, μιμητικά, χορευτικά, ακροβατικά και φωνητικά. Σωματικό και όχι λεκτικό πλαίσιο, τα πάντα διατυπώνονται μέσα από τις εκφράσεις του σώματος και του προσώπου. Βέβαια, τα λόγια δεν απουσιάζουν παντελώς απλά είναι ελάχιστα και βγαίνουν μέσα από σπαράγματα λόγου. Όλα αυτά θα δοθούν μέσα από μια ερευνητική επεξεργασία.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη 17:00-19:00
Έναρξη μαθημάτων: 19/10/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Ηθοποιός – Χορευτής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Σπούδασε Σύγχρονο χορό στο London International School of Performing Arts
 • Έχει BA Θεατρικών Σπουδών από το Rose Bruford College
 • Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως “Άνθρωποι μιας χρήσης”(2007), “Μποτίλια στο νερό”(2009), “Ρομαίος και Ιουλιέτα”(2010), “Sorry… I’m Greek”(2012), “Μήδειας πείραμα”(2017), “Επικίνδυνες σχέσεις” (2018), “Η αρρώστια της νιότης” (2019), “Η μηχανή του Τούρινγκ” (2020), “Brandon”(2021), “Motortown”(2022), “Η Μαντόνα με το γούνινο παλτό”(2023) κ.α.
 • Στην τηλεόραση συστήθηκε μέσα από τη σειρά “Γαλάτεια” κι έκτοτε έχει συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως “Αστέρια στην άμμο”, “Το μυστικό της πεταλούδας”, “Γλυκάνισος” και “Τα καλύτερα μας χρόνια”
 • Έχει παρουσιαστεί και στον κινηματογράφο στις ακόλουθες ταινίες:

  1.Check In (Κωνσταντίνος Στραγαλινός) – 2018
  1. Το Κουτί (Σοφία Τσαγγαρίδου) – 2020
  2. Forbidden (Ανδρέας Κολοκοτρώνης) – 2021
  3. Dreams of eternity (Laurentius Emmelmann) – 2022


ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Είναι η υποκριτική μέθοδος η οποία έχει ως βασικό συστατικό το σώμα του ηθοποιού το οποίο θα αποτελέσει τα υλικά για την παράσταση. Υλικά κινητικά, χειρονομιακά, σημασιακά, μιμητικά, χορευτικά, ακροβατικά και φωνητικά. Σωματικό και όχι λεκτικό πλαίσιο, τα πάντα διατυπώνονται μέσα από τις εκφράσεις του σώματος και του προσώπου. Βέβαια, τα λόγια δεν απουσιάζουν παντελώς απλά είναι ελάχιστα και βγαίνουν μέσα από σπαράγματα λόγου. Όλα αυτά θα δοθούν μέσα από μια ερευνητική επεξεργασία.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 17:00-19:00
Έναρξη μαθημάτων: 23/10/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στιχουργός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Ευγενίας Χατζίκου
 • Έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη
 • Επροσώπησε δύο φορές την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision: το 1995 με το τραγούδι “Ποια προσευχή” και ερμηνεύτρια την Ελίνα Κωνσταντοπούλου και το 2001 με το “I would die for you” και ερμηνευτές τους Antique κατακτώντας για πρώτη φορά την τρίτη θέση για τη χώρα μας.
 • Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Νίκος Τερζής, ο Άκης Δείξιμος, ο Πάνος Καπίρης, ο Μάριος Ψιμόπουλος, ο Χάρης Χαλκίτης και πολλοί άλλοι. Έγραψε τραγούδια για πολλούς Έλληνες τραγουδιστές, όπως οι: Άννα Βίσση, Γιώργο Μαζωνάκη, Έλενα Παπαρίζου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Καίτη Γαρμπή, Πασχάλη, Βασίλη Καρρά, Νίκο Οικονομόπουλο, Σάκη Ρουβά, Κωνσταντίνα, Γιάννη Πλούταρχο, Άντζυ Σαμίου, Λευτέρη Πανταζή και πλήθος άλλων.
 • Γράφει και σκηνοθετεί τις δικές του μουσικοθεατρικές παραστάσεις (2010 “SWING TICKET”, 2013 “ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ”, 2014 “ΜΕΛΙΝΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ ΠΟΤΕ”, 2017 “Η ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ”, 2023 “ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”

ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σκοπός του θεατρικού παιχνιδιού είναι να γνωρίσουν όλα τα νέα παιδιά τη θεατρική τέχνη! Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών δημιουργούμε ιστορίες με βάση τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσική, την κίνηση ακόμα και την γυμναστική ούτως ώστε πνεύμα και σώμα να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και ταύτιση για την καλλιέργεια του πνεύματος από την πιο μικρή ηλικία. Δηλαδή η ανακάλυψη άλλων ρόλων και χαρακτήρων μέσα από βιωματικές δράσεις αλλά και παιχνίδια φαντασίας.
Σκοπός μας είναι ο σεβασμός, η ανταλλαγή, και η ενσυναίσθηση να αποκτηθεί από κάθε νεαρό άτομο μέσα από την θεατρική αγωγή.
Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, να ενισχύσουμε την αυτογνωσία αυτών των συναισθημάτων, να εξασκήσουμε τη φαντασία μας μέσα από το παιχνίδι Και φυσικά να μοιραστούμε συναισθήματα μέσα από μία ώρα υπέροχης δημιουργικής απασχόλησης!

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 12:00-13:00.

Έναρξη μαθημάτων: 21/10/2023

παιδικο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Το θεατρικό μας εργαστήρι περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό, τραγούδι, θεατρική διδασκαλία. Στόχος μας είναι μέσα από αυτά το παιδί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση αλλά και γνώσεις. Επιπλέον να μάθει να πειθαρχεί, να δουλεύει συλλογικά, ακόμη και να κοινωνικοποιηθεί. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι το θέατρο συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 11:00-12:00.

Έναρξη μαθημάτων: 21/10/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΥ

Ηθοποιός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Σπούδασε στο Θέατρο των Αλλαγών και αργότερα στην Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Πέτρας
 • Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια φωνητικής, musical και θεατρικού παιχνιδιού
 • Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα του θεάτρου, όπως τον Φαίδων Γεωργίτση (Ο φιλόσοφος ξανθός και ο δούλος του Αίσωπος), τον Γιάννη Κλειδέρη (Deadline και Liberta), τον Νίκο Μπίμπιζα (Ανακύκλωση) και τον Ευθύμη Μπαλαγιάννη (Το μαύρο κουτί)
 • Συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό σε πολύ μικρή ηλικία στη σειρά “Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου”
 • Συμμετείχε επίσης στις τηλεοπτικές σειρές “Έλλη και Άννα”, “Τατουάζ”, “Αόρατοι”, “Σ’ αγαπάω μεν αλλά..”, “Παγιδευμένοι” και “’Αγρια γη”
 • Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δήμους, σχολεία και φροντιστήρια σε παιδιά και εφήβους

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ (2-5 ΕΤΩΝ)

Έχοντας επίγνωση της μοναδικότητας αυτής της τόσο ιδιαίτερης ηλικίας, όπου οι εντυπώσεις καταγράφονται σε βάθος και τα θετικά ερεθίσματα βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν βάσεις και να εξελιχτούν, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη παρέα με βρέφη από 18 εως 40 μηνών, με στόχο, να ανακαλύψουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο που ανοίγεται μέσα από τις πέντε αισθήσεις!.. Επιβιβαζόμαστε στη βάρκα μας την “Ευτυχία” και με τη βοήθεια παραμυθιών, τραγουδιών, μουσικοκινητικής αγωγής, μίμησης ήχων και εκφράσεων, μυρωδιών και παιχνιδιών αφής αποκτούμε αισθητηριακές εμπειρίες που χαρίζουν στα παιδιά αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση και ταυτόχρονα, μια πρώτη αίσθηση της χαράς της συνύπαρξης. Σας περιμένουμε!

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 10:30-11:30.

Έναρξη μαθημάτων: 21/10/2023

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

“Απελευθερώνοντας την κρυμμένη ενέργεια”
Αυτοσχεδιασμός- η υπέροχη αφετηρία της Υποκριτικής, όπου εξερευνούμε τη σχέση μας με τον Χώρο και τον Χρόνο, βασιζόμενοι στο ρυθμό της αναπνοής, αναζητώντας τη φυσικότητα, τη ροή, την έκπληξη της ίδιας της Ζωής, με τα crescendo, τις υφέσεις, τις σιωπές της, μακριά από προδιαγεγραμμένες διαδρομές, που μας περιορίζουν, και προβλέψιμα μοντέλα δράσης και αντίδρασης. Στο μάθημά μας, αφυπνίζουμε και αφουγκραζόμαστε τη σοφία της μνήμης του σώματος, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το απροσδόκητο και εστιάζουμε στη δυνατότητά μας να είμαστε σε εγρήγορση και παρόντες, με ενεργούς όλους μας τους φορείς. Ταυτόχρονα εκπαιδευόμαστε, έχοντας ως εφαλτήριο σημείο μια πυρηνική ιδέα, στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση -με ή χωρίς την παρουσία του λόγου- μιας θεατρικής σκηνής καθώς και στη σύνδεση σε πολλαπλά επίπεδα-με τον εαυτό, με τους συνεργάτες μας και με τους θεατές.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη 17:00-19:00.

Έναρξη μαθημάτων: 24/10/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΠΑ

Ηθοποιός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Αποφοίτησε από το Θεατρικό εργαστήρι του Κώστα Καζάκου και σπούδασε Σωματικό θέατρο στην Ανέζα Παπαδοπούλου
 • Είναι δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση”
 • Συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις στην Αθήνα και στα πλαίσια διαφόρων Φεστιβάλ (Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Τεχνοχώρος υπό σκιαν, θέατρο Φούρνος, Χυτήριο, θέατρο της Ημέρας, θέατρο Κνωσσός)
 • Την περίοδο 2006 έως 2014 εμψύχωσε τη θεατρική ομάδα του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο παραστάσεις με συμμετοχή των απεξαρτούμενων (Φούρνος, Χυτήριο, θέατρο της Ημέρας).
 • Έχει παρακολουθήσει συνέδρια Δραματοθεραπείας και έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος σε συνέδριο με θέμα την Τέχνη και την Ψυχιατρική
 • Διδάσκει θέατρο από το 2007 σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων, σε σχολεία και ιδιωτικούς φορείς, ενώ εργάζεται στο παιδικό θέατρο ιδρύοντας το 2014 την ομάδα Κρέμα Κανέλα και δημιουργώντας παραστάσεις που παρουσιάζονται σε σχολεία και Δήμους.
 • Σκηνοθέτησε τα έργα “Νύχτες με τον Κοκτώ” (2019-2020), “Με δύναμη από την Κηφισιά” των Κεχαΐδη-Χαβιαρά (2018), τη χοροθεατρική παράσταση ” Η Σκελετογυναίκα” (2017-16), το έργο “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” της Χρ.Σπηλιώτη (2016-15), το σπονδυλωτό έργο “Περί Έρωτος”(2014), τη σκηνική σύνθεση “Για ένα ζευγάρι ρόδα” (2009).